Yoel semneaza cu Bellator

Share

Ramas liber de contract, Yoel Romero pare ca a ajuns la un acord cu Bellator. Initial Scott Coker declara ca nu este interesat de serviciile lui Yoel si spunea ca strategia lor este sa creasca luptatorii tineri din Bellator. Pare insa ca s-a razgandit!

2 thoughts on “Yoel semneaza cu Bellator

  1. Ma bucur ca s-a razgandit. Releaseul din UFC a fost total deplasat, insa e si vina lui Yoel, ce-i drept, insa nu as vrea sa in dezbaterea meciului cu Adesanya. Ce-i cert e ca Romero e o anomalie din punct de vedere genetic (chestie confirmata recent de unul din doctorii sai) si din punct de vedere atletic / atribute fizice (ca pregatire, talent) e peste orice luptator din UFC, tanar sau batran. Tehnico-tactic nici nu avem ce discuta.. sa aduci argumentul varstei dupa ce il dai afara e total deplasat, varsta e doar un numar, nivelul la care e cubanezul e departe de orice om de 43 de ani. Declaratia initiala lui Cooker despre Yoel m-a lasat socat, avand in vedere ca tocmai ei au dovezi clare, Kongo ca de exemplu (mai batran decat Yoel) ca se poate face performanta de nivel inalt chiar si la varstele respective.

    Sa refuzi un superstar care-ti poate atatia bani catalogandu-l past prime judecandu-l doar pentru varsta desi acum cateva luni in ultimul meci putea sa ia titlul de pe masa in UFC e total deplasat. Omul vrea sa lupte, are spirit de luptator in el, cum are si Silva, cum zicea Conor, tot ce trebuie sa faci e sa-ti gasesti nivelul de competitie care sa ti se potriveasca si fa ceea ce te-a facut toata viata fericit, lupta. Ca sa nu luam exemple din box, daca Couture a putut sa fie CAMPION si aparator al titlului mondial la categoria grea in UFC (subiect tabu mai nou atunci cand e catalogat un luptator in his late 30s ca fiind past prime doar pentru ca a pierdut cu 2-3 luptatori de elita), atunci de ce altii nu ar putea?

    Oricum, in concluzie ma bucur pentru Romero si consider ca ar putea sa fie campion la orice categorie doreste el in Bellator, de la middleweight pana la heavyweight.. intradevar, ar fi un meci competitiv si incert cu Bader, insa ce l-ar dezavantaja? Fara sa intram intr-o analiza detaliata a meciului, pe scurt ca grappling / wrestling e net superior si ca striking la fel. Cu Gegard ar fi o lupta interesanta, dar cel mai probabil il vom vedea la Light Heavyweight, unde cred ca e si cel mai convenabil pentru el. Sper sa il puna direct impotriva lui Vadim cu prima ocazie cu care se poate face meciul, nu cred ca ar fi incorect, adica una e sa-l aduci pe Corey Anderson si cu totul altceva e sa-l aduci Yoel Romero.. plus ca daca e asa batran cum sugereaza lumea, nu are mult timp de pierdut.

  2. IMO UFC a avut tot dreptul să renunţe la Romero. Omul şi-a bătut joc de toate title shot-urile pe care le-a primit, mai avea o singură luptă în contract şi era clar că nu va mai primi o altă şansă la centură.

    Middleweight rămâne o divizie extrem de interesantă în UFC şi fără Romero. În mod clar, Bellator a câştigat un luptător foarte bun şi un nume important. Va fi interesant să îl vedem pe Romero la 205 fără USADA. Totuşi, în momente ca astea, toate gândurile noastre merg către Corey Anderson. A plecat dintr-o divizie unde Glover Teixeira e no. 1 contender, în una unde au venit Romero şi Rumble Johnson, pe lângă tot talentul crescut de Bellator.

    E probabil ca UFC să renunţe şi la alte nume importante în scurt timp, mă gândesc la Rockhold, Jacare sau JDS. Forma de moment nu este cel mai important criteriu când se vor face astfel de decizii, ci mai degrabă ce salariu primesc acei luptători, care sunt past their primes şi cât de uşor pot fi înlocuiţi de alţii din DWCS, care primesc 30k to show & 30 to win.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *