UFC 256 un eveniment memorabil

Share

Campionul care isi apara centura (consecutiv cu cea mai mica distanta intre meciuri) il infrunta pe Moreno, un Mexican dur, hotarat sa faca o surpriza si sa plece acasa cu centura. Alaturi de ei, pe fightcard, am avut meciul dintre Tony Ferguson care dorea sa stearga din mintea fanilor dar si din a sa ultima infrangere si Oliveira, al carui strigat pentru o sansa la centura este din ce in ce mai greu de ignorat.

Ce s-a intamplat? Vedem mai jos:

Cyril Gane vs Junior Dos Santos

Junior ajunge la a 4 a infrangere consecutiva,  s-a reinventat in trecut, a avut meciuri foarte spectaculoase, insa acum, ajuns la 37 de ani sunt din ce in ce mai multe voci care spun ca Junior ar trebui sa se retraga.

Cyril a demonstrat ca nu este doar ‘’hype’’ si ca skillurile sale il fac sa fie un posibil contender la categoria grea.

In prima runda l-a tinut pe junior la distanta cu loviturile sale de picior. Junior fiind un luptator cu atacuri incepute predominant prin lovituri de brate, nu a reusit sa gaseasca distanta potrivita, avand o sclipire abia pe finalul rundei.

In runda a 2a Gane l-a lovit foarte puternic cu un jab care l-a afectat clar pe Junior, meciul fiind terminat cu un cot, care a fost o lovitura legala, in ciuda protestelor brazilianului.

Gane ajunge la un palmares de 7-0 si urca in top 10 la categoria grea!

Jacare Souza vs Kevin Holland

Jacare ajuns la 41 de ani l-a infruntat pe mult mai tanarul sau adversar Holland. Ambii au fost foarte relaxati inainte de meci, ba chiar Jacare a si dansat pe muzica lui Holland.

Holland termina meciul rapid, in prima runda cu un KO devastator, si ajunge la 5 victorii consecutive.

La interviul de dupa meci Holland il provoaca pe Chimaev, meci saptamana viitoare in ultima gala UFC din 2020. Sa vedem ce urmeaza sa se intample!

Mackenzie Dern vs Virna Jandiroba

Un meci intre 2 campioane mondiale in BJJ. Meciul a fost foarte interesant, in principal datorita faptului ca Dern a aratat ca un ‘’specialist’’ dar nu in grappling, ci in striking. Influenta antrenorului de striking Jason Parillo s-a vazut, Dern castigand meciul prin decizie unanima.

Mackenzie s-a ales cu un nas rupt, si a spus in interviul cu Joe Rogan ca trebuia sa se intample si asta. Dern evolueaza si isi adauga arme noi in arsenal.

Tony Ferguson vs Charles Oliveira

Un Tony Ferguson motivat dar care l-a avut in fata pe Oliveira, care venea dupa 7 victorii consecutive, avand cele mai multe victorii prin submission in UFC. Oliveira a dus lupta la sol in prima runda, spre sfarsitul ei reusind sa tranzitioneze intr-un armbar din care Tony a iesit doar cu ajutorul gongului de final de runda.

In runda a 2-a bratul lui Tony a fost vizibil afectat, meciul ajungand din nou la sol, unde Oliveira a controlat meciul. Evolutia lui Oliveira a continuat in acelasi ritm, ducand la o victorie clara si la o potentiala sansa la titlu.

Ce urmeaza pentru cei doi, ramane sa vedem in viitorul apropiat.

Deiveson Figueiredo vs Brandon Moreno

Ca sa ii iei titlul campionului, trebuie sa castigi decisiv sa transmiti un mesaj clar! Oare nu a facut suficient Moreno?

Am avut un main event foarte frumos in care am vazut ca Figueiredo nu este fara defecte, fara gauri in defensiva. Rezultatul din acest weekend nu ne face decat sa ne gandim cu emotie la o revansa intre cei 2.

UFC 256 rezultate

  • Deiveson Figueiredo (c) vs. Brandon Moreno : egalitate (48-46, 47-47, 47-46)
  • Charles Oliveira invinge pe Tony Ferguson: decizie unanima  (30-26, 30-26, 30-26)
  • Mackenzie Dern invinge pe Virna Jandiroba: decizie unanima  (29-28, 29-28, 29-28)
  •  Kevin Holland invinge pe Jacare Souza: KO prima runda
  • Ciryl Gane invinge pe Junior dos Santos: KO runda 2
  • Cub Swanson invinge pe Daniel Pineda: KO runda 2
  • Rafael Fiziev invinge pe Renato Moicano: KO prima runda
  • Gavin Tucker invinge pe Billy Quarantillo: decizie unanima (30-27, 30-27, 30-27)
  • Tecia Torres invinge pe Sam Hughes: TKO (interventie doctor prima runda)
  • Chase Hooper invinge pe  Peter Barrett: submission runda 3 (heel hook)

2 thoughts on “UFC 256 un eveniment memorabil

  1. Tucker are un mare potential. Fiziev poate si mai mare, strikingul lui e de super clasa, aduce cu stilul Valentinei. Tiger Muay Thai e viitorul UFC-ului, cel putin cat timp o sa mai tina acest stil in care se avantajeaza strikingul.. atat Fiziev cat si Brad Riddell au un super potential, cei care au si un box foarte bun la baza, alaturi de un takedown defense bun sunt unstoppable, exemplul Petr Yan. Ma bucur pentru revenirea lui Cub, unul dintre cei mai constanti luptatori din UFC, mereu s-a prezentat foarte bine pregatit, chiar ai atunci cand a pierdut.

    Gane este un alt specimen care era inevitabil sa nu ajunga in top 5. Are un thai boxing de calibru, e mare, e tanar, e puternic, e foarte tehnic si fluid pentru dimensiunile lui.. chiar as fi foarte curios sa vad cum i-ar functiona stilul impotriva lui Stipe. Pentru ca deja a dat de primul luptator de elita (JDS), a inteles ce are de facut si am vazut ce a iesit. Cat despre JDS, imi pare foarte rau pentru el si mi s-ar parea o decizie total gresita sa fie unul din cei 60 de luptatori de care vorbea Dana. Pana la urma a pierdut doar cu niste luptatori de valoare uriasa si desi aici nu s-a prezentat foarte bine, la meciul cu Rozenstruik a fost impecabil pana la acel punct in care a facut o mica greseala de pozitionare si a platit scump.. forta unui astfel de hard hitter de cat. grea poate sa intoarca un meci in orice moment, asta nu denota deloc faptul ca JDS ar fi un luptator slab in acest moment.

    Souza e alt caz similar cu JDS din pacate, alt veteran care este nevoit sa paseze torta unui luptator tanar si de mare potential. Holland a impresionat cu adevarat in acest an si a fost cel mai probabil MVP-ul dintre rising stars.. in opinia mea, depasindu-l pe Chimaev.. dar dupa ultima provocare a lui Kevin, este posibil ca si curand sa vedem meciul respectiv si sa vedem cine e cu adevarat mai bun. Imi place mult stilul lui Holland, e un stil mai putin conventional pentru sistemul vestic de lupta, un stil mai traditional, spectaculos si imprevizibil. Ar fi foarte interesant un duel de striking intre el si Adesanya desi pentru un meci de asemenea calibru este inca green, dar nici mult nu mai are pana sa fie apt de a lupta pentru titlu, insa are cateva nume grele prin care va trebui sa treaca. Oricum, cu Robert, Adesanya, Holland, Till, Gastelum.. doamne, ce strikeri avem, cate stiluri, ce nivel de stand up fighting.. daca ar urca Thompson am avea de departe cea mai puternica divizie de strikeri.. nu ca nu ar fi deja stacked, insa lipsa lui Silva s-ar simti totusi.. sau a lui Lyoto :)) Despre lupta fetelor nu stiu cate sunt de spus.. Dern se stie ca e periculoasa pentru oricine in ceea ce priveste solul.

    Si ca tot vorbeam de specialisti pe tehnica articulara, nu imi pot da seama daca Oliveira a devenit atat de bun sau Tony a scazut atat de mult.. sau e o combinatie intre cele 2. Charles a aratat un striking frumos, pe langa nivelul sau de submission de care stim ca e unul de super clasa. Tony in schimb cred ca va avea ruta lui Robbie din pacate sau una poate chiar mai slaba, asta pentru ca Robbie avea o BAZA tehnica solida, Tony in schimb s-a remarcat prin stilul sau deloc conventional, incepand la modul de antrenament pana la ceea ce vedem in ring, atat stilul lui Eddie Bravo de grappling cat si stilul propriu de striking presupuneau o doza de nebunie foarte mare, un risc pe care doar Tony si-l asuma si asta il facea atat de special, periculos, imprevizibil, puternic. Un razboi ca si cel cu Gaethje te schimb, vei lupta inconstient de atunci incolo cu teama, mult mai defensiv, mai protejat, pentru a preveni ce ti s-a intamplat. Exact asa a patit si Robbie dupa razboiul cu Rory. Plus ca dupa ce deja ai un legacy, ai fost campion (in cazul lui Tony doar interimar but still), nu mai esti atat de dispus sa iti risti sanatatea, iar schimband stilul care ti-a adus succes nu te mai regasesti, esti “dezvelit” sa zic asa.

    In main event am vazut scoala de box mexicana care a oferit atatia campioni, s-au vazut instinctele, bazele, faptul ca are boxul in sange Moreno asa cum are Khabib in sange lupta corp la corp ruseasca. Lupta a fost foarte frumoasa, insa Figueiredo nu as spune ca a dezamagit, dar si-a aratat oarecum limitarile. Are cateva lucruri pe care le face si functioneaza daca circumstantele se potrivesc cu stilul sau. La sol e bun dar nu stiu ce va face cand va da de nivelul de wrestling olimpic al lui (a carui record perfect e patat cu un draw fix impotriva lui Moreno) iar in picioare are nevoie de adevarari rigizi, care sa stea in fata lui ca sa-i loveasca cu acele lovituri explozive si extrem de puternice la care Moreno a rezistat eroic. Insa cand are un adversar care schimba unghiurile, are un head movement constant si e foarte dinamic, cred ca zeul razboiului e pus in dificultate. Mai mult decat revansa celor 2 mi-as dori dupa acest meci sa vad un Moreno vs Petr din prisma stilulurilor, boxul rusesc vs boxul mexican, 2 stiluri diferite dar cu baze similare.. desi e foarte putin posibil sa vedem meciul respectiv vreodata. Iar pentru Deiveson astept cu nerabdare sa-l vad impotriva lui Cody care pe langa avantajul fizic, are un box atat de curat si wrestlingul necesar incat sa il oblige pe Deiveson sa stea in picioare fara a-si putea folosi BJJ-ul. Insa pana atunci ne asteapta Deiveson vs Moreno 2 pentru ca mexicanul merita din plin revansa dupa ce a aratat in acest meci.. Despre decizia de draw nu stiu ce sa zic, mie mi se pare ok, desi da, puteai sa-i dai meciul lui Moreno, dar cam toate rundele au fost stranse, poate mai putin runda in care a fost depunctat Deiveson si ar fi fost un 10-8 Moreno. Iar daca va castiga Cody titlul intr-un final, visul ar fi complet si factul ar fi mai mult decat complet cu un titlu defense impotriva lui Cejudo si apoi o revenire a lui Demetrious, desi a spus ca retragerea e aproape, ONE e ultimul sau run si nu va mai face niciodata weight cut pentru flyweight, insa pentru suma necesara si stimulul competitiv, nu sti niciodata. Cejudo in schimb cred ca va reveni cel mai probabil, insa mai mult probabil la pana decat la musca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *