Top 3: Cei mai in forma sefi de stat

Share

Am ales un top 3 al celor mai in forma sefi de stat din ultima perioada, pentru ca este interesant cum sportul este neglijat de politicieni.

Medalie de bronz

Theodore Roosevelt

Este considerat de americani drept presedintele pasionat de aventura si este omul politic american cel mai preocupat de viata in salbaticie. In 1884 si-a construit un ferma in Dakota si a incercat sa traiasca viata simpla de fermier. Chiar daca a castigat respectul oamenilor locului in cele din urma s-a limitat in cele din urma la a face cunoscuta acesta parte a vietii americane.

Medalie de argint

Printul Albert de Monaco

Inainte sa devina seful statului a avut o cariera de sportiv profesionist. A participat la cinci editii consecutive ale Jocurilor Olimpice la proba de bob. Singurul motiv pentru care nu este pe primul loc este faptul ca nu a castigat nicio medalie la aceste participari.

Medalie de aur

Presidintele Mongoliei

Khaltmaagiin Battulga

Campion mondial de Sambo in 1983 si dublu medaliat cu argint, presedintele Mongoliei a crescut in mediul luptelor traditionale mongole. Dupa ce a facut trasferul la sambo, unde a castigat un titlu mondial, a devenit Presedinte al Federatiei Mongole de Judo, iar sub conducerea sa judo-ul mongol a avut o perioada de glorie, judoka mongoli au obtinut primele medalii olimpice. Este si acum intr-o forma fizica de invidiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *