The Ultimate Fighter: mai mult ca un show, O POVESTE!

Share

The Ultimate Fighter (TUF) sau singurul reality show care este ‘’As Real As It Gets’’. In podcasturile noastre, atat eu cat si Alex ne am entuziasmat ca TUF va avea un nou sezon, dupa ce UFC si Dana White au cochetat cu ideea de a renunta la acest show.

TUF a pierdut din ‘’entuziasm” si a palit putin in fata unor alte showuri marca UFC: Dana White: Looking for a fight si Contender Series. Recent insa s-a dat un anunt bomba. In 2021 vom avea si un nou sezon TUF.

De ce ne entuziasmam noi asa? Pentru ca in ultimii 15 ani am urmarit cu sufletul la gura fiecare episod al acestui show, si impartasim si cu voi ce inseamna: The Ultimate fighter.

TUF s-a lansat in 2005, afisand primul format al showului care presupunea ca participantii sa lupte dar si sa aiba ‘’challengeuri de echipa”, format la care s-a renuntat ulterior, ramanand doar meciurile. Cele 2 echipe erau formate din cei mai promitatori  luptatori ai momentului la Middleweight si Lightheavyweight, avandu-I antrenori pe Chuck Lidell si Randy Couture.

*Structura celor 2 echipe alese de antrenori

Showul a avut de toate, ne-a aratat cat de important este showul si cum iti poti distruge sansa vietii tale, ce importanta este pregatirea fizica si ce efecte poate avea excesul de alcool dar cel mai important prin ce trec luptatorii ca sa faca greutatea/categoria pentru meci. Toate aceste lucruri amplificated de faptul ca luptatotii nu isi vad familiile, nu au acces la TV, telefon, la lumea din exterior.

Finala TUF 1 a fost si cea care a salvat UFC aflata in declin si colaps financiar. Forrest Griffin si  Stephan Bonnar au oferit unul dintre cele mai bune meciuri din istoria UFC lucru care a facut ca promotia sa ‘’bubuie’’ in popularitate si sa aiba sansa sa ajunga gigantul de acum.

De atunci si pana acum  au mai fost inca 27 de sezoane, pauza intamplandu-se in 2018.

Am vazut momente si luptatori legendari din postura de antrenori dar si lupatori, fiecare moment lasandu-ne cu amintiri frumoase, de neuitat.

Sezonul meu preferat a fost The Ultimate Fighter: American Top Team vs. Blackzilians (sezonul 21), in care am vazut 2 echipe care s-au urat de moarte si o rivalitate cum rar intalnim, poate in cazul Brazilian Top Team si Chute Boxe!

Care a fost momentul vostru preferat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *