Sambo 2020

Share

In cel mai greu an de al infiintarea sa, Federatia Romana de Sambo a reusit in ciuda tuturor dificultatilor cea mai mare performanta sportiva din istorie.

Primul titlu mondial la seniori din istoria Sambo-ului romanesc a fost obtinut de dinamovista Volha Maleika la Campionatul mondial de Sambo de la Novi Sad, desfasurat in perioada 6-8 Noiembrie.

Rezultatele nu s-au oprit aici, Romania a obtinut pozitia a patra pe natiuni la feminin cu trei medalii, una de aur, una de argint si una de bronz, prin Volha Maleika 68 kg, Danila Poroineanu 56 Kg si Lavinia Ionescu 80 kg.

La masculin, Daniel Natea a obtinut medalia de bronz la categoria +100 kg.

Cu doar o zi inainte, Lavinia Ionescu a obtinut medalia de aur la 75 kg la tineret si argint la 80kg juniori, devenind astfel cea mai medaliata sportiva din Romania la acest campionat, iar Ioan Alexandru Jenariu a castigat medalia de bronz a categoriei 62 kg la juniori.

Aceste rezultate au pozitionat Romania pe locul al treilea pe natiuni la feminin la Campionatul mondial de tineret.

Aceste rezultate sunt extrem de importante, pentru ca aseaza Sambo-ul romanesc in elita mondiala, Romania fiind in acest moment in pozitia de a lupta pentru podiumul mondial general impotriva unor tari cu traditie uriasa precum Federatia Rusa, Ucraina si Belarus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *