Sacrificiile facute de luptatori !

Share

Sunt multe de spus despre probleme prin care trec luptatorii inainte de meci, in timpul dar mai ales dupa meciurile lor.  Putini vorbesc insa despre problemele pe care le sufera acestia dupa ce isi incheie cariera.

Avem atat de multe exemple atat din box, kickbox si mai nou si din MMA. Spencer Fisher, o legenda si unul dintre cei mai spectaculosi luptatori din UFC din perioada in care a fost activ ne-a descris povestea trista a vietii sale de acum.

Un luptator cu palmares de 24 de victorii si 9 infrangeri, Spencer a fost genul de luptator care a incantate fanii de fiecare data, fiind tot timpul dispus sa tina ‘’centrul octogonului” si sa intre in schimburi de lovituri cu adversarii sai.

Cele mai spectaculoase meciuri ale sale au fost cele 3 impotriva lui Sam Stout, care au lasat urme evidente in starea de sanatate a lui Spencer.

Spencer ne spune ca uita unde merge, este depresiv, are ameteli, le greseste si le uita numele oamenilor din jurul sau, chiar si numele copiilor sai. Are probleme cu echilibrul si nu si poate aminti nici ce a facut ieri.

Spencer nu a mai putut lupta din 2012 dupa ce a fost declarat inapt in urma unor leziuni descoperite la nivelul creierului.

TJ Grant si el este un exemplu care a suferit in urma loviturilor incasate, s-a retras in 2013 cu un palmares de 21 de victorii si 5 infrangeri, dupa o serie de 5 victorii consecutive.

Prima data TJ a decis sa ia mai mult timp sa se recupereze pentru ca, asa cum spunea si el, o accidentare in urma loviturilor la cap este foarte diferita ca una la genunchi. In cele din urma, ajutat si de familie a luat decizia sa se retraga.

O parte mai trista este ca luptatori ca Diego Sanchez ignora efectele loviturilor incasate la cap. Acesta spune ca leziunile la nivelul creierului nu exista si nu au un efect de lunga durata.

Un exemplu clar de impact pe care il pot avea loviturile dintr-un meci profesionist este lupta dintre Nigel Benn si Gerald McClellan, cand cei 2 au facut un adevarat spectacol in ring dar Gerald nu a mai fost acelasi om dupa.

Va lasam mai jos un documentar interesant care sa descrie mai bine ce am scris mai sus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *