Roy Jones JR: Superman Captain Hook

Share

Un meci legendar este un meci legendar doar daca se infrunta doua legende. Mike Tyson si a anuntat intoarcerea in ring si nu putea alege un partener de dans mai bun ca Roy Jones Jr. Oare ati uitat?, asa cum spune o melodie a lui Jones? Sau va amintiti si voi victoriile, spectacolul si aura de invincibilitate pe care o avea Captain Hook?

Roy s-a nascut pe 16 Ianuarie, 1969, in Pensacola, Florida.  Copilaria lui Roy a fost marcata de relatia cu tatal sau, care l-a facut sa devina luptatorul care ne-a incantat ani la rand dar care a si lasat urme adanci in inima lui. Sr antrena si alti copii, cu care acesta se purta frumos, corect, conform spuselor lui Roy Jones Jr. Cu el insa era foarte exigent, dus la extrem.

Cariera de amatori a lui Roy a culminat cu o medalie de argint la Jocurile Olimpice din Seul. Meciul din finala este unul dintre cele mai mari ‘’furturi’’ din istoria boxului, adversaul sau Park Si-Hun castigand la decizie, dupa ce fusese deja numarat in runda a 2-a.

Lasand cariera la amatori in urma sa, Roy a deventi o adevarata legenda, strangand  66 de victorii (47 prin KO) si  9 infrangeri. Captain Hook a luptat cu: Bernard Hopkins, James Toney, Antoine Byrd, Vinny Pazienza, Mike McCallum, Montell Griffin, John Ruiz, Antonio Tarver, Felix Trinidad, Joe Calzaghe si multi altii.

Roy este singurul sportiv care a inceput de la junior middleweight si a ajuns sa castige centura la categoria grea. In drumul sau a castigat centuri la middleweight, super middleweight si light heavyweight primind si titlul de la Ring Magazine de Fighter of the Decade echivalent anilor 90.

Ultimul meci al lui Roy a fost in 2018 si acum, ne pregatim sa il vedem pe Superman inapoi in ring impotriva lui Mike Tyson.

 Meciul este prezentat ca fiind unul demonstrativ, avand regulile:

– 8 runde a cate 2 minute fiecare

– nu vor fi casti

– ambii sportivi vor avea manusi mari, de sparring (12 uncii)

– Meciul va putea fi oprit doar daca va fi un KO (Andy Forster, directorul exceutiv al Comisiei Atletice din California a declarant ca meciul va fi oprit si daca va exista o taietura pe oricare dintre cei doi luptatori)

– Arbitrul de ring Ray Corona va putea opri si el meciul daca va decide ca acest lucru este necesar – WBC va juriza meciul si castigatorul va avea titlul de Campion WBC Frontline

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *