Noi suntem RMMA

Share

Lumea sporturilor de lupta si a artelor martiale a fost mereu pusa la colt si artata cu degetul de cei care au controlat sportul romanesc. Adevarul este ca nici in alte parti nu a stat mai bine.

Am fost mereu tratati ca niste “batausi”, “derbedei”, “adversari ai sistemului”, “ciudati” si orice alte cuvinte l-au venit la gura. Eram buni doar pentru a “face o schema”, sau pentru a invata o vedetuta sa se apere, iar asta in maxim doua minute, pentru ca apoi vedetuta trebuia sa faca playback.

Asta cand nu eram interzisi sau ignorati. Performantele noastre sportive nu au contat niciodata, pentru ca cel mai bun din lume intr-un sport de lupta nu este niciodata egal, in mintea publicului si a presei, cu un alt campion mondial, pentru ca el este un “bataus”, “golan” si multe altele.

Doar ca noi nu ne-am simtit jigniti, am mers mai departe, pentru ca noi nu ne doream gloria vremelnica, ci asteptam cu infrigurare urmatorul antrenament, urmatoarea competitie. Asteptam teama din vestiar, inaintea meciului, asteptam explozia de adrenalina, asteptam ca mintea noastra sa fie iar precum cristalul in ciuda oboselii si a durerii, asteptam bucuria victoriei, asteptam suferinta esecului, asteptam ca din nou sa o luam de capat, invinsi sau invingatori, sa devenim zilnic mai buni decat eram ieri.

Asteptam sa ne vedem cu prietenii de la antrenament, pentru ca cele mai frumoase prietenii se nasc in sala de antrenament, asteptam sa facem slabire cu totii, ca sa il sustinem pe cel care urmeaza sa lupte.

Doar ca acum nu mai vrem sa asteptam. Am invatat ca in viata nimeni nu iti ofera lucrurile gata facute. Daca vrei ceva, trebuie sa muncesti, sa lupti si vei avea.

Noi asta facem, RMMA nu insemna nimic si insemna orice isi doresc cititorii nostri, sunt litere care pot fi interpretate asa cum doresc ei, dar dincolo de ele raman ideile de ONOARE, PRIETENIE, RESPECT si PERFORMANTA.

Vom construi impreuna un loc dedicat sporturilor de lupta, artelor martiale si mai ales celor care le practica si le iubesc. Probabil ca in curand ca fi un fel de televiziune de lupta, dar in limbaj modern. Vom vedea impreuna.

Desi suntem putini, avem impreuna jumatate de secol de experienta in arte martiale si sporturi de lupta, zeci de competitii, multe pierdute, unele castigate. Adaugati la asta si mai mult de douazeci de ani de televiziune si mii de ore de comentariu sportiv si veti intelege de ce am simtit pe pielea noastra tot ce am spus pana acum.

De asta ne-am hotarat sa ne construim lumea noastra, fara scheme, jigniri, producatori, directori de programe, vedete, iar lumea noastra este a tuturor celor care cred in ONOARE, PRIETENIE, RESPECT si PERFORMANTA. Bine ati venit! Noi suntem RMMA!

13 thoughts on “Noi suntem RMMA

  1. Super! Ma bucur ca exista insfarsit in Romania un site de MMA cu update-uri la zi, stiri si chiar si un podcast.. va felicit si salut initiativa.

  2. Succesul vă este garantat de profesionalismul ce vă caracterizează.
    Vă mulțumesc, aveam nevoie de alternativă la expunerea manelizată a actualității sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *