Mike Tyson, un om, un sportiv, o legenda!

Share

Mike este omul despre care toata lumea stie cate ceva insa nu multi ii stiu povestea! Un om invaluit in mister, a carui cariera a fost influentata negativ de tragediile din viata personala si din cauza oamenilor care l-au inconjurat atunci cand a fost in varf.

Mike, un copil sarac nascut in 30 iunie 1966 in Brownsville, BrooklynNew York, a infruntat greutatile vietii de la o varsta frageda, insa a avut norocul de a-l intalni pe legendarul Cus D’Amato, persoana care a fost singurul tata pe care Mike l-a avut.

Cus l-a luat sub aripa lui protectoare si, precum un architect, a pus bazele, temelia unui campion Mondial la categoria grea. Constructie care de-a lungul timpului a fost finisata de maestri ca antrenorii: Kevin Rooney si Teddy Atlas.

La amatori, Tyson a aratat ca este un demolator, o forta de temut, lucruri demonstrate si la profesionisti. Profesionisti, unde a debutat in 1985 la varsta de 18 ani, cum altfel, decat cu o victorie inainte de limita, in prima runda.

Seriile de victorii s-au inlantuit, adversarii fiind rapusi intr-o maniera dominanta: 26 din primele sale 28 lupte terminandu-se prin KO sau TKO, 16 din ele in prima runda.

Toate eforturile lui Tyson si ale anturajului sau au dat roade in 1986, cand Mike a devenit cel mai tanar campion mondial din istorie. Acesta l-a invins pe Trevor Berbick si a devenit campion Mondial WBC. Ulterior, Mike a devenit primul greu care a detinut, concomitent, toate centurile; WBA, WBC si IBF.

Problemele din viata personala insa, l-au rapus pe Mike si i-au furat atat lui cat si fanilor, sansa de a vedea un adevarat zeu al boxului, la adevaratul sau potential. Tyson nu mai avea control, nu mai avea directie, neavand parte de antrenament adecvat, pierde in fata lui Buster Douglas in Japonia.

Relatia complicata cu Robin Givens, acuzatii de viol, puscarie, abuz de droguri, toate acestea l-au facut pe Mike sa nu mai iubeasca boxul, sa urasca sportul care l-a facut celebru si i-a adus totul. Mike a fost fortat sa lupte in ultima parte a carierei sale pentru a rezolva problemele financiare cu datorii colosale care uimesc chiar si acum.

Mike a luptat de 58 de ori la profesionisti, cumuland 50 de victorii (44 prin KO) si 6 infrangeri. Ultimele sale 2 meciuri au fost infrangeri in fata unor sportivi ca Danny Williams si
Kevin McBride
.

Ultima data cand Mike a urcat in ring a fost in 2005, un om invins, care nu mai iubea sportul. Acum Mike priveste sportul, viata, cu alti ochi si va lupta impotriva unei alte legende vii din box, Roy Jones JR.

Meciul este prezentat ca fiind unul demonstrativ, avand regulile:

– 8 runde a cate 2 minute fiecare

– nu vor fi casti

– ambii sportivi vor avea manusi mari, de sparring (12 uncii)

– Meciul va putea fi oprit doar daca va fi un KO (Andy Forster, directorul exceutiv al Comisiei Atletice din California a declarant ca meciul va fi oprit si daca va exista o taietura pe oricare dintre cei doi luptatori)

– Arbitrul de ring Ray Corona va putea opri si el meciul daca va decide ca acest lucru este necesar

– WBC va juriza meciul si castigatorul va avea titlul de Campion WBC Frontline

Nu stim ce va urma, nu stim ce vom vedea astazi, cert este insa ca ii vom vedea atat pe Mike cat si pe Roy din nou in ring.  Pentru mine este un cadou de Craciun venit mai devreme, si abia astept sa il deschidem impreuna in aceasta noapte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *