Echipa de Sambo a României, pregătita pentru ultima competiție majora a anului

Share
Echipa Romaniei in Piata Rosie

Echipa Romaniei de Sambo a ajuns la Moscova pentru ultima competie majora a acestui an. Cupa Mondiala de dedicata lui Anatoly Kharlampiyev, unul dintre cei mai importanti pionieri ai Sambo, cel care in perioada interbelica a sistematizat sportul pe care il cunoastem acum.

Competitia va avea loc in perioada 18-19 decembrie, desi in mod traditional este programata in luna martie a fiecarui an.

Ea poate poate fi urmarita aici si va fi comentata de Alexandru Ganci.

2 thoughts on “Echipa de Sambo a României, pregătita pentru ultima competiție majora a anului

  1. Ma gandeam recent cat de mult a putut sa lase in urma sa Kano Jigoro si ce fenomen legendar a fost, este si va ramane pentru arte martiale. Nu numai ca a pornit judoul care mai tarziu avea sa isi extinda popularitate la o scala uriasa si sa devina in cele din urma un sport olimpic cu o competitie uriasa, ci el l-a antrenat pe Vasili Oshchepkov (care la randul sau l-a antrenat pe Anatoly) care a dat nastere Samboului, primul sistem de lupta mixt recunoscut la nivel mondiali si, de asemenea, tot Kano a fost invatatorul lui Mitsuyo Maeda, care a predat mai departe tehnica familiei Gracie care au dat nastere Jiu Jitsului brazilian. Practic in mod direct judo si in mod indirect sambo si BJJ, toate isi au nucleul la Kano Jigoro.

    1. Asa este. Doar ca Sambo a mers dincolo de judo. Ideea de a prelua toate sistemele de lupta de pe teritoriul fostului Imperiu nu este chiar noua. Cazacii facusera asta cu cateva secole inainte, la fel si mongolii. Dar da, Jigoro Kano a fost un titan al artelor martiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *